за нас

Нашата мисия

Нашата мисия е да предоставим на възрастните хора възможността да живеят достоен и качествен живот като предоставяме навременни и достъпни услуги. Със съпричастност и отзивчивост ние ще сме тук, за да окажем емоционална, медицинска или духовна грижа, от която нашите пациенти или резиденти имат нужда. Ние вярваме, че златната възраст е важна част от живота.

Нашите ценности

 • Ние работим, за да предоставим на възрастните хора възможността да живеят достоен и качествен живот.
 • Ние вярваме, че златната възраст е важна част от живота.
 • Ние имаме уважение към личността.
 • Ние поставяме нуждите на пациентите над всичко, което правим.
 • Ние поставяме нуждите на пациентите над всичко, което правим.
 • Ние предоставяме навременни и достъпни услуги.
 • Ние използваме максимума на ресурсите, с които разполагаме, за да създадем естествена среда за живеене, съчетана с близостта на природата.
 • Ние сме чувствителни, честни и отзивчиви и сме тук, за да окажем емоционална, медицинска или духовна грижа.

Нашият екип

 • За грижите за възрастните и болните пациенти сме създали отговорен мултидисциплинарен екип от високо квалифицирани лекари, медицински сестри, рехабилитатори, социални работници.
 • За професионалните здравни грижи са ангажирани медицински сестри и болногледачи с дългогодишен опит.
 • Медицинският и експертен персонал е преминал специализирани обучения и подготовка за оказване на палиативни грижи.
 • Към хоспис “Надежда” работят като консултанти логопед, психолог и духовно лице.

повече за екипа >>

Нашата история

2001 г.

2001-2002 г. - Осигурена е необходимата материална база - просторна сграда 1000 кв.м с 18 дка прилежаща залесена площ, намираща се в гр. Тръстеник, община Долна Митрополия, на 15 км от град Плевен. 

Избрахме специално място близо до природата, а сградата е реконструирана по стандартите на Европейската общност, ползвайки опита на страни с утвърдени традиции в сферата на палиативната медицина - светли, слънчеви стаи в подходяща цветова гама, много цветя, картини, интериор близък до домашните условия.

2002 г.

2002 г . - По специална програма на Националния онкологичен център – София, е обучен медицински персонал за работа в лечебното заведение: 4 лекари; 8 медицински сестри; 18 болногледачи.

Септември 2002 г.

Ръководният екип - управител хоспис д-р Недю Георгиев и изпълнителен директор Даниела Андреева преминават курс на обучение по палиативни грижи и мениджиране на хоспис в гр. Будапеща, Унгария. Февруари 2003 г. - Започва същинската дейност по полагане на палиативни грижи в условията на стационарен хоспис.

Октомври 2005 г.

Лечебното заведение със заповед на ректора нa Медицински университет гр. Плевен, е одобрено за база за обучение на студентите бакалаври и магистри от "Факултет по обществено здраве".

Май 2003 г.

Май 2003 г. - Хоспис “ Надежда “ е приет за член на новоучредената Българска асоциация по палиативни грижи ( БАПГ).

Август 2005 г.

Август 2005 г. - Хоспис “Надежда“ е приет за член на Европейската асоциация по палиативни грижи (EAPC).

Хоспис "НАДЕЖДА"

предлага медицински и социални услуги, свързани с осигуряване на палиативни грижи за терминално, хронично болни и инвалидизирани пациенти

Дом за възрастни хора “РОЗАЛИЯ”

Луксозен дом за възрастни, разположен в обширен парк от иглолистна растителност и лехи от розови храсти,, място за спокойни старини.